Selectează o Pagină

DANIEL MURTAGH
Metamorphosis Beyond Silence

La prima vedere, picturile lui Murtagh sunt extraordinare. Aproape toate sunt portrete individuale, dar există mai mult dincolo de tăcerea portretului fotografic. Pentru mine, titlul prenumelor este un indiciu al intimității portretelor (adică a relației artistului cu cel portretizat), care își arată echivalentul în fotografia emfatic artistică, blândă, bazată pe pictură. – Aici există evident o referire conștientă sau inconștientă la pictorialism, prima fotografie artistică recunoscută, care în urmă cu mai bine de 100 de ani, și-a dorit să transmită impresii picturale pentru a elibera fotografia de obiectivitatea ei imanentă pentru a o defini ca artă. Indiferent dacă tehnicile speciale de imprimare de defocalizare sau alte tehnici schimbă specificul fotografiei, deoarece aceasta deschide un nou nivel dincolo de tăcerea mediului.

Artistul pune în scenă oamenii conform ideilor sale și ne lasă să vedem în spatele realității, pentru că indivizii ne lasă să participăm. Oamenii sunt legătura cu lumea cealaltă și lumea lui Daniel Murtagh.

Ne uităm doar la o scenă cu un protagonist care nu ne are în minte. Murtagh pune în scenă un mediu pentru persoana în care le putem vedea. Aici devine clară metamorfoza pe care artistul ne-o oferă fără a obiectiva individul, așa cum este de obicei în pictura de gen.
În cele din urmă, imaginea rămâne o imaginație a fotografului, care reușește întotdeauna să-și imagineze atât individul, cât și metamorfoza lui ca parte a unui moment vizibil, dar misterios și atemporal.

Lucrările fotografice ale lui Murtagh arată o întoarcere la pictorialism, pictura de gen, simbolism și suprarealism. El trece dincolo de realitate cu individul portretizat, dar le lasă personalitatea lor. De asemenea, suntem puțin transformați și luăm aceste sentimente cu noi pentru propria noastră contemplare. În cele din urmă, devenim parte din aceste imagini, la fel cum imaginile devin parte din noi.

Galerie de imagini

Catalog